Byggandet av Sundsvallsbron, ett sådant skämt

I dag fick man utskick från Trafikverket, det ska visst bli folkfest när Sundsvallsbron till sist är färdig. Måste man verkligen fira varenda litet dumt byggprojekt som blir färdigt? Det är bara en simpel bro! Och det tog hela fyra år för dem att få upp den, med otaliga onödiga kommunikatörer m.m. anställda. Bron är på 2,1 km. Som jämförelse drog kineserna upp en bro över Jiaozhou för något år sedan, vilket tog lika länge. Bara det att denna bro är på hela 26,7 km!

Bron över Jiaozhou, eller Jiaozhou Bay Bridge som den kallas på engelska.

Bygget av Sundsvallsbron imponerade verkligen inte. Även fast jag inte själv varit inblandad i projektet känns det som arketypen för tröga offentliga projekt, där diverse parasiter ska sko sig på det hela så länge som möjligt utan att något blir gjort. Det är en skam att vi i dag har så låg produktivitet jämfört med asiaterna. Jag undrar också om kineserna var tvungna att skicka ut pamfletter med jämna mellanrum där de ståtade med vilka magnifika projektledare de var, som fick till stånd en simpel bro?